Login


Register | Recover Password
 

Скопје втор најдобар град во Европа за инвестирање

real estate

Скопските агенти за недвижности велат дека странците само изнајмуваат, но не се заинтересирани да купат недвижност во главниот град. Дури и изнајмувањето е со многу помал интензитет од порано. Судејќи според посетите на веб страниците, очекуваат странците да им станат почести клиенти

Широк пазар за изнајмување, високи профити за газдите, ниски трансакциски трошоци и средни даноци на приход го сместија Скопје меѓу најдобрите градови за инвестирање во недвижности во Европа. Сите овие параметри ја поткрепуваат анализата на Глобалниот водич за недвижности, која го смести Скопје на високото второ место во 20. најдобри градови за инвестирање на стариот континент. На оваа листа во грб на нашиот главен град му гледаат 18 европски градови од кои повеќето се наоѓаат во Европската унија. Скопје се најде веднаш зад унгарскиот главен град Будимпешта, каде што се плаќаат повисоки даноци на приходи. За македонската метропола, како негативни страни се наведени сопственичките рестрикции и политичките и безбедносните прашања. Ранг-листата на Глобалниот водич за недвижности објавена на Дејли телеграф” може да биде поттик за ловците на добри зделки со недвижности кои досега не виделе толкав потенцијал во Скопје. Досега интересот за купување е минимален.

извор: “ВЕЧЕР“

Print

Сеуште нема коментар

Leave a Reply